praktijk heuveling

Van harte welkom in de praktijk

De eerste keer dat je komt, hebben we veel te doen. Er wordt uitgebreid tijd besteed aan het bespreken van je pijn en overige symptomen, medisch verleden en medicijngebruik. Er worden foto's van je tong gemaakt en beide polsen worden gevoeld. Soms is er ook een lichamelijk onderzoek. Dit alles leidt tot een persoonlijke diagnose. 

We overleggen wat je graag wilt bereiken, welke therapievormen daar het beste bij passen, en hoe we te werk gaan om je doelen te bereiken. Samen gaan we ons best doen om jouw wensen te realiseren.

In het begin worden afspraken kort na elkaar gepland om het helingsproces goed op gang te brengen. Als dit gelukt is, worden de consulten voortgezet tot het maximale effect bereikt wordt, en dan volgt een afbouwfase. Na iedere 4-5 sessies evalueren we of alles naar wens verloopt. Als je pijn over is, is het verstandig om periodieke onderhoudsconsulten in te plannen om het resultaat te behouden en het ontstaan van nieuwe problemen te voorkomen.


Hoe vaak moet ik komen?

Dat hangt af van je klachten, je levensstijl en vele andere factoren, waardoor dit niet op voorhand te zeggen is. 5 tot 8 consulten is voor de meeste mensen het minimum om verschil te merken. Als je al een poos lang met pijn leeft, zijn er waarschijnlijk meer sessies nodig.

hoe lang duurt een consult?

Het eerste consult duurt gemiddeld 60-90 minuten, vervolgconsulten duren ongeveer een uur of korter.

Moet ik iets meenemen?
  • overzicht van medicatie die je gebruikt
  • twee grote badhanddoeken of fleecedekens om op/onder te liggen
  • als je het fijn vindt om naar je eigen muziek te luisteren, dan kun je dit meenemen en luisteren met oordopjes.

 

Praktijk Heuveling - Leemkuilenweg 6b - 7872 PZ Valthe - info@praktijkheuveling.nl - 06-2555 1888