Werkwijze

Overal al geweest en niks helpt

Ben je al door de hele medische molen geweest maar heb je niks gevonden wat voor jouw pijn helpt? Ik kan in die gevallen soms toch uitkomst bieden, door je pijn en overige symptomen op een andere manier te benaderen. Ik maak daarvoor gebruik van traditionele Chinese geneeswijzen, waarbij de focus ligt op de (on)balans in je hele lichaam, niet alleen op de pijnplek. Dit geeft vaak een dieper inzicht in de factoren die kunnen meespelen in je pijn en nieuwe wegen voor de aanpak ervan. Neem de proef op de som; er is veel meer mogelijk dan je denkt. 

 

Leren leven met je pijn....?

Dat hoeft misschien ook wel helemaal niet. Ik pak je klachten aan met behandelmethodes als acupunctuur en kruidensupplementen, ondersteund door technieken als cupping, guasha of massage en soms ook voedingsadviezen. Al deze methodes stimuleren zelfherstel en pijnstilling in je lichaam. Beter worden op eigen kracht dus, met minder pijn als resultaat.

 

Geen zin in geen pillen, injecties of operatie

Natuurlijk wil je goed voor jezelf zorgen. Medische ingrepen passen daar niet altijd goed bij, want ze kunnen vervelende bijwerkingen hebben, of schade veroorzaken aan je lichaam. Maar je wilt wel van je pijn af. Bij praktijk Heuveling wordt alleen gebruik gemaakt van natuurlijke technieken die met je lichaam mee werken,  in plaats van het te onderdrukken of verdoven. Je krijgt geen chemische stoffen binnen. Je bent hier op het juiste adres als je:

  • Het liefst zo min mogelijk medicijnen wil gebruiken
  • Een operatie wil vermijden
  • Verergering van je pijn wilt voorkomen.

Vrijblijvende kennismaking

 

Heb je een klacht die je niet hier op de website ziet staan en wil je weten of je daarvoor hier terecht kunt? Wil je meer weten over mijn behandelmethodes, werkwijze of de kosten? In een vrijblijvende telefonische kennismaking kun je al je vragen stellen, en krijg je direct antwoord. Op die manier is snel duidelijk of het zinvol voor je is om een intake in te plannen.

 

Wil je meer weten? Neem contact op

Intake en diagnostiek

De eerste keer dat je komt, bespreken we je pijn en eventuele andere symptomen, medisch verleden en medicijngebruik. Er worden foto's van je tong gemaakt en beide polsen worden gevoeld. Ook een lichamelijk onderzoek kan erbij horen. Dit alles leidt tot een persoonlijke diagnose. 

 

Ook maken we een behandelplan. We overleggen wat je graag wilt bereiken. Ik geef aan welke therapievormen ik voor je kan inzetten om dit te helpen realiseren. Daarnaast geef ik je adviezen over wat je zelf kunt doen. Is alles je duidelijk, heb je zin om aan de slag te gaan en besluit je in behandeling te komen? Dan kunnen we afspraken gaan inplannen.

 

Therapieverloop

In het begin worden afspraken kort na elkaar gepland om het helingsproces goed op gang te brengen. Iedere acupunctuur sessie bouwt namelijk verder op de vorige, steeds een stapje dichter naar een pijnvrij leven. Kruidensupplementen kunnen het proces versnellen en ondersteunen.

 

Tijdens het therapietraject kijken we regelmatig of alles volgens plan verloopt. Als het maximale resultaat bereikt is gaan we je therapie afbouwen. Je kunt dan stoppen, of nog af en toe terugkomen voor ‘onderhoud’ om het resultaat te behouden en het ontstaan van nieuwe problemen te voorkomen.

 

Hoe vaak moet ik komen?

 

Dat hangt af van je klachten, je levensstijl en nog veel meer. Zonder iets van je te weten kan ik daar dus weinig over zeggen. 5 tot 8 consulten is voor de meeste mensen het minimum om verschil te merken. Als je al een poos lang met pijn leeft, zijn er waarschijnlijk meer sessies nodig. Goed werk kost tijd, dat geldt voor het acupunctuur proces ook.

 

Hoe lang duurt een consult?

Het eerste consult duurt gemiddeld 60-90 minuten, vervolgconsulten duren ongeveer een uur of korter.

 

Moet ik iets meenemen?

    overzicht van medicatie die je gebruikt

    twee grote badhanddoeken of fleecedekens om op/onder te liggen

    als je het fijn vindt om naar je eigen muziek te luisteren, dan kun je dit meenemen en luisteren met oordopjes.
 

Praktijk Heuveling - Leemkuilenweg 6b - 7872 PZ Valthe - info@praktijkheuveling.nl - 06-2555 1888

Licentienummer Zhong 181269005491 - Licentienummer RBCZ 509250R - KvK nr 001133293