Wat cliënten zeggen

Cliënten vertellen hoe zij praktijk Heuveling ervaren hebben. Email de praktijk als je jouw verhaal ook hier wilt delen.

rugpijn na hart operatie

Aan een openhartoperatie heb ik rugklachten overgehouden. Dan ga je naar de huisarts, er worden röntgenfoto's gemaakt en fysiotherapie volgt. Het leverde allemaal niets op. De fysiotherapeut gaf de laatste keer aan niets voor mij te kunnen doen. Aangezien de pijn erger werd nogmaals naar de huisarts. Daar stelde men vast dat het zenuwpijn was. In dit soort gevallen schreef men antidepressiva voor. Dat leek me geen goed idee. Toen kwam ik in contact met Praktijk Heuveling. Al na de eerste behandeling voelde ik verbetering. Er wordt naar je geluisterd, er wordt uitgelegd hoe een bepaald iets kan ontstaan en welke behandeling daar bij kan horen. Ook aan de algehele conditie wordt gewerkt. Klasse!
Ik heb veel baat bij de behandelingen en kan Praktijk Heuveling van hart aanbevelen!

chronisch astma

Het meest in het oog springend resultaat van de acupunctuur behandelingen: zonder astma-medicatie toe kunnen. Verder bezocht ik elk jaar wel één of meerdere keren de huisartspraktijk i.v.m. een medische klacht.Het viel mij kortgeleden op dat ik de huisarts niet meer heb hoeven bezoeken sinds Monique mij behandeld middels acupunctuur. Sinds 4,5 jaar! Daarmee heb ik de overtuiging gekregen dat de gezondheid preventief verbeterd wordt middels acupunctuur.  

hoofdpijn en pijn in de nek

Ik kwam begin 2018 voor het eerst bij Monique na een tip van iemand die heel veel baat had bij haar. Ik had veel last van telkens een flinke kou op mijn spieren van mijn nek (links) en bovenop mijn hoofd, plus veel pijn bij overbelasting van spieren waarvoor ik 3 dagen lang veel medicijnen moest gebruiken.

Nu na da ene jaar MOET ik even melden HOE geweldig het voelt na al haar behandelingen en ben heel dankbaar dat ze op mijn weg is gekomen en blijft dit goed onderhouden al hoef ik nu nog maar 1 keer per 2 maanden, ZO goed gaat het!

Ik heb nog wel een beetje pijn na wat kou maar dat duurt nu niet langer dan 1 dag, dus veel minder gif in mijn lijf. 

Bovendien is de pijn nu heel goed te dragen waar ik natuurlijk super blij mee ben. Ik voel me altijd heel goed geaard en ontspannen na ELKE behandeling, WAT een kennis heeft ze en ik kijk er dan ook altijd weer naar uit naar haar toe te  “mogen”!

ischias heuppijn

In het voorjaar van 2019 ben ik succesvol door mevrouw Heuveling behandeld voor klachten die verband hielden met de ischias-zenuwbaan aan de rechterzijde. Het probleem uitte zich in een onrustig en in toenemende mate pijnlijk rechterbeen bij een zittende houding, b.v. tijdens een autorit. Het verschijnsel trad na steeds kortere tijd zitten op.

De behandeling bestond uit 6 sessies met acupunctuur, waarvan gedeeltelijk met electro-acupunctuur. Tot op heden heb ik geen last meer van bovengenoemd probleem en daar ben ik uiteraard zeer content mee. Ik kan de praktijk van mevrouw Heuveling van harte aanbevelen, mede wegens haar toegankelijkheid bij het bespreken van de klachten en de heldere uitleg die zij daarbij geeft.

spanningshoofdpijn

Op dit moment heb ik geen ondersteuning nodig op het gebied van accupunctuur. Maar ik sluit het niet uit in de toekomst. Ik heb veel aan de behandelingen gehad. Vooral de gesprekken vooraf vond ik fijn, zo kreeg ik meer inzicht in waar m'n problemen vooral lagen (druk, stress). Het samen op zoek gaan naar oplossingen, ik voelde me gehoord, verschillende behandelingen uitproberen, heel fijn.

pijn in de heup

ik heb voor de eerste keer kennis genomen met acupunctuur.en dat is me goed gegaan.
Had veel last van mijn heup,en na twee behandelingen kon ik weer tennissen. Geweldig.
 

pijn in heupen, bovenbenen en hoge bloeddruk

Het traject dat ik  heb doorlopen heb ik als heel prettig ervaren.

Je had altijd veel aandacht voor mij en mijn klachten. Bewust dit onderscheid, omdat ik ook over mijn persoonlijke dingen met jou kon spreken.

 

Mijn klachten zijn goed behandeld. Het was in mijn geval altijd een zoektocht. Vaak gaf je goede adviezen en keek je ook verder dan gebruikelijk. Bijvoorbeeld: je adviseerde me om mijn bloeddruk te laten controleren. Daarna zijn we aan de slag gegaan met Chinese kruiden/poeders. Deze hebben mijn bloeddruk inderdaad naar beneden kunnen brengen.

 

De reden dat ik het traject gestopt ben is: de arts van het ziekenhuis gaf mij het advies naar een manuele therapeut te gaan. Om goed te kunnen ervaren of die therapie werkt is het van belang er geen andere therapie naast te zetten.

 

Hartelijk bedankt voor alle aandacht en adviezen en behandelingen.

migraine

Onze dochter Iris had sinds haar 6e jaar bijna wekelijks een migraineaanval, hierdoor miste zij veel lessen op school,iets wat op de middelbare school problemen ging geven. Zij was onder behandeling bij de neuroloog die toen ze ouder werd Imigran voorschreef, een zwaar middel met heel veel bijwerkingen. Omdat ze pas 13 jaar was en wij niet wilde dat ze dit medicijn zo vaak in moest nemen zijn wij op zoek gegaan naar mogelijke alternatieven. Omdat ik zelf onder behandeling was bij Praktijk Heuveling vanwege chronische pijnklachten en hier erg tevreden over was, heb ik met Monique over Iris gesproken. Monique durfde het wel aan om Iris te behandelen maar was ook heel reëel ze kon geen garantie geven dat de migraine volledig zou wegblijven. Met acupunctuur en Chinese kruiden en de tomeloze inzet van Monique lukte dit echter wel. Nu bijna een jaar later is de migraine zo goed als verdwenen af en toe als haar weerstand laag is dan breekt er nog een aanval door maar dit wordt steeds minder. De tijd tussen de behandelingen wordt steeds langer er zit nu 2 maanden tussen. Iris heeft heel veel vertrouwen in Monique, door haar duidelijke en logische uitleg wordt het voor Iris heel begrijpelijk gemaakt hoe de Chinese geneeskunde werkt. Doordat Monique het geheel ook met humor brengt weet zij het heel goed op een puber over te brengen. De prikjes van de naalden zijn voor Iris totaal geen probleem. Wij zijn heel blij dat we de stap genomen hebben om met onze dochter naar Praktijk Heuveling te gaan.

fibromyalgie - overgangsklachten

Een aantal jaren geleden kreeg ik last van mijn spieren en gewrichten, ook was was ik erg moe.
De diagnose werd gesteld: fibromyalgie. Ik heb verscheidene artsen en therapeuten bezocht maar dit gaf weinig tot geen resultaat.Ik kreeg het advies om er maar mee te leven.
Een half jaar geleden had ik zo'n pijn en weinig energie en inmiddels ook last van overgangsverschijnselen dat ik besloot om acupunctuur te proberen.Hier heb ik geen spijt van gekregen.
Na de eerste behandeling bij Praktijk Heuveling had ik al minder pijn.
En na een aantal behandelingen werd de pijn steeds minder en kreeg ik meer energie.
Op dit moment heb ik nog wel wat pijnklachten maar kan ik volstaan met zogenaamde "onderhoudsbehandelingen". En het duurde wat langer maar de lastige overgangsverschijnselen nemen nu ook af.
Ik ben heel blij met Monique die haar werk op een prettige en zeer nauwkeurige manier verricht.

terugkerende blaasontsteking en buikpijn

Hier mijn feedback  over de behandelingen. die ik gehad heb in januari en februari. Sinds de laatste behandeling is mijn buik helemaal op orde. Natuurlijk functioneert hij af en toe een keer iets minder. Maar over het algemeen gaat het erg goed. Mijn blaas voelt ook nog steeds goed.

Je had het er bij de laatste sessie over dat mogelijk een magnesium tekort de oorzaak van de stijfheid/ verkrampingen in mijn schouder-nek regio zou kunnen zijn. Ik ben meer magnesium houdende voeding gaan eten en sinds de laatste behandeling ( nu 3 weken geleden volgens mij) heb ik geen verkramping meer gehad in mijn schouder-nek en dus ook geen hoofdpijn. Ik voel mij daardoor ook veel fitter. Dus ik ben je enorm dankbaar! ten eerste voor de acupunctuur waardoor mijn buik weer goed functioneert en ten tweede over de magnesium opmerking waardoor ik van een hoop ellende ( en mogelijk werkt dat ook mee in mijn buik) verlost ben. Als ik weer eens problemen heb dan weet ik je te vinden!

pijn in rechterbeen en -voet door verschoven tussenwervelschijf

Door een verschoven tussenwervelschijf had ik heftige zenuwpijn in mijn rechterbeen en voet. Na enkele behandelingen door mevrouw Heuveling zijn deze pijnen geheel verdwenen. Je kunt je voorstellen hoe blij ik hier mee ben.

buikpijn en misselijkheid

Al enige jaren heb ik veel last gehad van buikpijn en misselijkheid. In het ziekenhuis konden de artsen niet ontdekken wat er met mij aan de hand was. Mevrouw Heuveling heeft me ontzettend geholpen met acupunctuur en Chinese kruiden. De oorzaak van alle klachten blijkt nu een bestanddeel van chocola te zijn. Ik heb nu al een paar maanden geen acupunctuur gehad en voel me nog steeds erg goed. Bijna klachten vrij. Als ik nog een keer ergens last van heb, red ik me nu prima met de acupressuurpunten die mevrouw Heuveling mij geleerd heeft.
Ik ben erg blij dat mijn moeder me heeft overgehaald om naar mevrouw Heuveling toe te gaan.

hoofdpijn en vermoeidheid

Ontzettend fijn te kunnen melden dat mijn hoofdpijn verdwenen is!
Ruim een half jaar hardnekkige hoofdpijnklachten, 3 maanden vermoeidheid en energietekort zijn verholpen met 4 behandelingen. Monique, mijn dank is groot!

Maagpijn & benauwdheid

Ik kwam voor het eerst met acupunctuur in aanraking toen ik het in 2005 ineens heel benauwd kreeg. De huisarts stuurde mij na een bloedonderzoek met spoed naar de eerste hulp omdat hij bang was voor een longembolie. In het ziekenhuis was verder niets te vinden en ik kreeg wat maagzuurremmers mee met de tekst “misschien doet dit dan wat”. Het deed inderdaad wel wat, maar de benauwdheid bleef. Een acupuncturist hielp mij. Jaren later had ik weer te maken met dezelfde klachten en had ik tevens last van brandend maagzuur. Gelukkig vond ik een acupuncturiste in de buurt, praktijk Heuveling in Valthermond. 

 

Acupunctuur kan een goede manier zijn om van je klachten af te komen. Als kanttekening moet ik er wel bij zeggen, dat de acupuncturist hierin heel belangrijk is, welke opleiding hij/zij heeft gevolgd en of hij/zijde kennis beheerst. Bij Praktijk Heuveling heb ik de indruk dat ik in goede handen ben. Ik vind dat Monique erg veel parate kennis heeft en dat zij dit ook goed kan uitleggen. Mijn benauwdheidsklachten zijn inmiddels weg en ook heb ik veel minder last van mijn maag.

slecht slapen, opgejaagd gevoel en hartkloppingen

Ik ben zeer tervreden over je! Ster 5!

Je bent rustig en bekwaam en weet waar je het over hebt. Ik voel me veilig bij je, anders had ik nooit zomaar die naalden in me laten steken...als het weer nodig is, kom ik graag weer bij je terug!

pijn in pols - Carpaal tunnel syndroom

Ongeveer 5 jaar geleden kreeg ik last van mijn polsen en ik ben toen geopereerd aan mijn linker pols ( carpaal tunnel syndroom ). Maar het werd na de operatie niet echt beter. Na fysiotherapie en nog meer onderzoeken bleek dat het toch niet het tunnel syndroom was waar ik de klachten van kreeg, en werd ik doorverwezen naar de revalidatiearts. Dat was mij op dat punt nog een stap te ver, en dus kwam ik bij Praktijk Heuveling terecht. Er zaten blokkades en door die op te heffen, ben ik momenteel pijnloos.  Hieruit blijkt maar weer, dat de “normale” geneeskunst echt een heleboel kan en weet, maar dat er daarnaast ook andere geneeswijzen zijn, die net even verder kijken dan de reguliere arts en dat je zonder operatie ook van je pijn af kunt komen. Ik ben blij dat ik het gedaan heb, en kan momenteel weer dingen doen met mijn handen/polsen, die ik heel lang niet kon doen, en dat zonder operatie en revalidatiearts. Ik ben blij dat ik het gedaan heb, en kan momenteel weer dingen doen met mijn handen/polsen, die ik heel lang niet kon doen, en dat zonder operatie en revalidatiearts.

Pijn in rechter schouder

Al een aantal jaren had ik last van nek en schouder, vooral rechts. Het werd erger door autorijden, achter de computer zitten en als ik moe ben. Ik ben hiervoor bij fysiotherapeuten en een chiropractor geweest, maar dat heeft niet veel resultaat gehad. Acupunctuur was voor mij een nieuwe ervaring, waarvan ik nog niet echt overtuigd was, ook al had Monique me zo veel mogelijk verteld over haar manier van behandelen en hoe ze werkt.

Ik was bij de eerste behandeling verbaasd dat ik direct verbetering voelde: ik kon mijn arm weer helemaal pijnloos optillen. Ze vertelde me na afloop dat dit met enkele uren weer verdwenen kon zijn, maar ik heb bijna tot aan het volgende consult geen pijn en moeheid in het schouder gewricht meer gehad. Klasse!

Nu,  na drie behandelingen acupunctuur, voel ik de pijnlijke plek achter op mijn schouder niet meer. Alleen als ik erg moe ben, krijg ik nog klachten. Wat heerlijk dat ze mij van mijn klachten af kon helpen. We gaan nog even door met de behandeling, maar ik denk dat het minder frequent nodig zal zijn.

Fibromyalgie

Na veel doktersbezoeken en diverse soorten therapieën werd eindelijk door de reumatoloog vastgesteld dat ik fibromyalgie heb. Ik was op dat moment 28 maar voelde me soms net bejaard. Er werd gezegd:  “Er is niets aan te doen, je moet er maar mee leren leven”. 
Na het lezen van de website heb ik een afspraak gemaakt bij praktijk Heuveling. Ik kreeg Chinese kruiden die mij veel meer energie gaven, na 1 maand merkte ik al verbetering. De pijn was minder, en er was ook invloed op andere (vage) klachten die door mij al als normaal ervaren werden. Zo had ik totaal geen last meer van hooikoorts, mijn menstruatiecyclus werd normaal en ik had een stuk minder last van mijn spastische darm. Na 4 maanden had ik weer zoveel energie dat ik weer 4 volle dagen kon gaan werken en eigenlijk amper nog pijn had. Ik kan nu weer normaal afspraken plannen zonder dat ik daar een hele week last van heb.

Pijn in linker arm en schouder

Door een ongelukje heb ik mijn linkerschouder verrekt. Mijn linker pink, ringvinger en middelvinger werden gevoelloos. Ook had ik een zeurende pijn in de hele linker arm. Na een tijd werd de pijn niet minder maar alleen maar erger. Er volgden een spuit in de schouder bij de huisarts, en een operatie in het ziekenhuis. Uiteindelijk zei de orthopeed dat hij uitbehandeld was, en dat ik maar met de pijn moest leren leven. De pijn werd alleen maar erger; bij een kleine aanraking van mijn schouder viel ik zelfs flauw. 

Voor mij is het nog steeds een wonder dat gelijk na de eerste behandeling bij praktijk Heuveling met massage/acupunctuur het gevoel in mijn drie vingers terug kwam. Ook de pijn in mijn schouder was zeer veel minder dan daarvoor.

Sinds die tijd ga ik nog steeds voor behandeling naar praktijk Heuveling toe, maar de tussenliggende periode is steeds langer: Elke keer als ik ga, ga ik me nog wat beter voelen.

Buikpijn

Met allerlei klachten zoals pijn in de buik, opgeblazen gevoel, misselijkheid, vermoeidheid, migraine, artrose en een vervelende huiduitslag ben ik via een vriendin bij praktijk Heuveling beland. We zijn begonnen met Chinese kruiden, daardoor was ik vrij snel de buikklachten kwijt. Daarna zijn we acupunctuur gaan toepassen. Ik knapte steeds erg op, en voelde mijn energie terugkomen. De buikklachten evenals de hoofdpijn zijn er niet meer, de artrose in vooral de handen is weg, en ik heb af en toe alleen nog eczeem, dit hangt van het weer af.

Pijn in nek en schouders

Voor mij heeft het erg goed geholpen voor mijn nekproblemen, die ik elke dag ervoer als heel vervelend en pijnlijk. Nu gaan er soms dagen voorbij dat ik niet eens aan de pijn denk. Dat maakt dat ik nu veel meer kan dan voorheen, en me op dat punt ook veel prettiger voel.

pijn in gewrichten

Waar ik in de westerse geneeskunde voor zowel fysieke als mentale klachten ieder afzonderlijk tegen allerlei muren en beperkingen opliep, blijkt de oosterse totaalbenadering erg effectief.

Ik kwam bij toeval bij praktijk Heuveling, met schouder– en gewrichtsklachten. Al snel bleken mijn klachten (mede) voort te vloeien uit psychische onbalans en maakte ik een heftige periode mee. Monique’s gedrevenheid, leergierigheid en enorm begripvolle geweldige inzet en bovenal haar menselijke benadering hebben mij mede door deze zware tijd heen gesleept. Ook pakte ze de (mede) daaruit voortvloeiende fysieke pijnklachten zorgvuldig aan, met goede resultaten. Ben Monique erg dankbaar voor haar deskundige, onvermoeibare inzet en erg menselijke benadering. Heb echt het gevoel als MENS serieus genomen en behandeld te worden, en gun iedereen een dergelijke positieve ervaring als ik in de behandeling en de praktijk van Monique ervaar!

Praktijk Heuveling - Leemkuilenweg 6b - 7872 PZ Valthe - info@praktijkheuveling.nl - 06-2555 1888

Licentienummer Zhong 181269005491 - Licentienummer RBCZ 509250R - KvK nr 001133293