EEN KLACHT OVER  JE  THERAPEUT

Natuurlijk doen we er alles aan om de behandeling en het contact zo vlot en prettig mogelijk te laten verlopen. Toch kan het voorkomen dat je een klacht hebt over de geboden behandeling, of over de manier waarop er met je is omgegaan. Dan is het goed om je klacht te uiten. Je helpt daarmee jezelf, maar ook andere cliënten van Praktijk Heuveling.

Waar kun je terecht met je klacht?

Je kunt verschillende dingen doen als je niet tevreden bent over je therapeut of je behandeling, variërend van een gesprek tot een officiële klachtenprocedure bij de Stichting Tuchtrecht Beroepen Natuurlijke Gezondheidszorg (TCZ) of de Stichting Complementaire en Alternatieve Geneeswijzen (SCAG). Waar je voor kiest, hangt af van de ernst van je klacht.

In gesprek met je therapeut

Het is verstandig om allereerst een gesprek aan te gaan met je therapeut. Als je er tegenop ziet om je klacht  kenbaar te maken, kan het helpen om iemand anders mee te nemen naar het gesprek, zoals je partner of iemand anders die je vertrouwt. Soms helpt het om je klacht op te schrijven en dan te overhandigen aan je therapeut, om het gesprek op gang te brengen.

Een klacht indienen

Als je er samen met je therapeut niet uitkomt, dan kun je terecht bij beroepsvereniging Zhong, waarbij de      therapeut is aangesloten. Zhong heeft een klachtenfunctionaris (Contactpersoon Klachtenopvang). Deze bemiddelt en probeert een oplossing voor je te bereiken. Lukt dit niet, dan kan je klacht voorgelegd worden aan de Geschillencomissie Complementaire Gezondheidszorg. Verdere informatie over de klachtenprocedure vind je op www.scag.nl, en in hun folder hierover.

Goed om te weten

Het is niet mogelijk om anoniem een klacht in te dienen. Het is goed om te weten dat naarmate de maatregelen van een instantie strenger worden, de klachtenprocedure meer tijd in beslag neemt en formeler is, en eventueel met kosten gepaard kan gaan. Zelf een gesprek aangaan met de therapeut, of bemiddeling door Contactpersoon Klachtenopvang van Zhong gaat  in het algemeen het snelst en is gratis.

Beroepsvereniging NVTCG Zhong

Postbus 254

6700 AG Wageningen

Telefoon: 0317-423505

Email: info@zhong.nl

SCAG (Stichting Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg)

Stadsplateau 7 - 8.22
3521 AZ Utrecht
Telefoon: 085-9022863
Email: info@scag.nl

 

Praktijk Heuveling - Leemkuilenweg 6b - 7872 PZ Valthe - info@praktijkheuveling.nl - 06-2555 1888

Licentienummer Zhong 181269005491 - Licentienummer RBCZ 509250R - KvK nr 001133293