Acupunctuur helpt bij pijn

Acupunctuur is een van oorsprong Chinese techniek waarbij dunne steriele naaldjes op specifieke punten in je lichaam geplaatst worden. Nee, dat is niet pijnlijk, niet eng en al helemaal niet zweverig.

Wat acupunctuur voor je doet

  • Pijnverlichting door lichaamseigen krachtige pijnstillende stoffen
  • (spier)ontspanning
  • versoepeling spieren en gewrichten
  • vermindering/voorkoming van ontsteking
  • verbetering bloedcirculatie
  • minder pijn verbetert je slaap en geeft energie
Wie behandelt je?

Je therapeut is Monique Heuveling, een ervaren professional in de Chinese Gezondheidszorg,

gespecialiseerd in de aanpak van pijnklachten.

Wat kost het?

Een consult kost €59,50 per keer. Hoe vaak je moet komen, hangt af van je klachten. Gemiddeld zijn er 5-8 behandelingen nodig om verschil te merken. Je zorgverzekeraar kan een deel van je kosten vergoeden, afhankelijk van je gekozen zorgpolis.

Doet acupunctuur pijn?

Niet echt. Bij het plaatsen van het naaldje kun je een klein prikje voelen, maar dat is snel over. De naalden blijven ongeveer 30 minuten zitten, in die tijd doen ze geen pijn. Je kunt lekker ontspannen zitten of liggen...misschien val je wel in slaap.

Waar komen de naalden?

Dat varieert. Er wordt veel gewerkt met distale technieken, waarbij de naalden in armen en handen, en onderbenen en voeten geplaatst worden en niet op de plaats waar het pijn doet. Soms is het juist nodig om naalden wél bij de pijnlijke plek te zetten. 

Is het veilig?

Ja. Acupunctuur is niet gevaarlijk. Je  therapeute heeft voldoende kennis en ervaring om de naaldjes goed te plaatsen, de risico's zijn heel erg klein. De naaldjes zijn steriel en worden na eenmalig gebruik weggegooid. Er worden geen chemische stoffen gebruikt en allergische reacties komen nagenoeg nooit voor.

Zijn er bijwerkingen?

Minimaal. Je kunt je na acupunctuur wat moe of lichthoofdig voelen.  Soms ontstaat een klein blauw plekje of wat napijn. Ongeveer 10% van de behandelde mensen ervaart eerst een lichte verergering van klachten, voordat verbetering intreedt.

Heb je een vraag, of wil je meer informatie? Neem contact op

Praktijk Heuveling - Leemkuilenweg 6b - 7872 PZ Valthe - info@praktijkheuveling.nl - 06-2555 1888

Licentienummer Zhong 181269005491 - Licentienummer RBCZ 509250R - KvK nr 001133293