Acupunctuur helpt bij pijn

Acupunctuur is een van oorsprong Chinese techniek waarbij dunne steriele naaldjes op specifieke punten in je lichaam geplaatst worden. Nee, dat is niet pijnlijk, niet eng en al helemaal niet zweverig. Het is een mooie manier om van je pijn af te komen, met nauwelijks bijwerkingen en veel bijkomende voordelen zoals meer energie en stress bestendigheid.

De praktijk biedt o.a. dry needling, triggerpoint therapie,  acupunctuur met electrostimulatie (epte), moxa, guasha en myofasciale release technieken zoals cupping en IASTM. Al deze technieken kunnen samen of los van elkaar worden ingezet. Het doel is een grondige, effectieve aanpak van chronische spier-en gewrichtspijn en sportblessures.

Wat acupunctuur voor je doet

  • Pijnverlichting door lichaamseigen krachtige pijnstillende stoffen
  • (spier)ontspanning
  • versoepeling spieren en gewrichten
  • vermindering/voorkoming van ontsteking
  • verbetering bloedcirculatie
  • minder pijn verbetert je slaap en geeft energie

Wie behandelt je?

Je acupuncturist is Monique Heuveling, een ervaren professional op bijna alle vlakken van de Chinese geneeswijzen. Ze is gespecialiseerd in de aanpak van pijnklachten.

Wat kost het?

Een consult kost €59,50 per keer. Hoe vaak je moet komen, hangt af van je klachten. Gemiddeld zijn er 5-8 behandelingen nodig om verschil te merken. Je zorgverzekeraar kan een deel van je kosten vergoeden, afhankelijk van je zorgpolis.

Voor welke pijnklachten is acupunctuur geschikt?

Acupunctuur is inzetbaar voor bijna alle voorkomende pijnklachten, van top tot teen. De kans is groot dat het ook werkt voor jouw pijn. Tijdens het gratis intake gesprek vertel ik je er graag meer over, toegespitst op jouw situatie.

Wil je meer weten? Neem contact op

Doet acupunctuur pijn?

Niet echt. Bij het plaatsen van het naaldje kun je een klein prikje voelen, maar dat is snel over. De naalden blijven ongeveer 30 minuten aanwezig, in die tijd doen ze geen pijn. Je kunt lekker ontspannen zitten of liggen...misschien val je wel in slaap.

Waar komen de naalden?

Dat varieert. Vaak komen de naalden in je armen en handen, en onderbenen en voeten. De plaats waar het pijn doet, wordt dan vanaf een afstandje behandeld. Soms is het juist nodig om naalden wél bij de pijnlijke plek te zetten. 

Is het veilig?

Ja, acupunctuur is veilig. De risico's zijn heel erg klein. De naaldjes zijn steriel en worden na eenmalig gebruik weggegooid. Er worden geen chemische stoffen gebruikt en allergische reacties komen nagenoeg nooit voor.

Zijn er bijwerkingen?

Minimaal. Je kunt je na acupunctuur wat moe of lichthoofdig voelen.  Soms ontstaat een klein blauw plekje of wat napijn, vooral spierpijn. Ongeveer 10% van de behandelde mensen ervaart eerst een lichte verergering van klachten, voordat verbetering intreedt.

Praktijk Heuveling - Leemkuilenweg 6b - 7872 PZ Valthe - info@praktijkheuveling.nl - 06-2555 1888

Licentienummer Zhong 181269005491 - Licentienummer RBCZ 509250R - KvK nr 001133293