Acupunctuur bij nekpijn

Hoe vervelend nekpijn en een stijve nek is, heb je vast al gemerkt. Niet over je schouder kunnen kijken bij het autorijden, iemand die naast je zit niet kunnen aankijken, pijn als je je hoofd achterover wilt doen onder de douche…allemaal momenten waarop je direct geconfronteerd wordt met je nekpijn.

Heb je voor het eerst of nog maar kort last van je nek, dan is het goed om even af te wachten. Misschien heb je in je slaap verkeerd gelegen en ben je daardoor met een stijve of pijnlijke nek wakker geworden. Of heb je een ongewone of plotselinge beweging gemaakt met je nek, bijvoorbeeld bij het stoten van je hoofd. Meestal is de nekpijn dan spierpijn, en dat gaat binnen enkele dagen vanzelf over. Je nek lekker warm houden met kleding, en masseren met wat magnesium olie of arnica gel  kan helpen om de stijfheid sneller kwijt te raken.

Waar komt je nekpijn door?

Je nek kan verkrampen door je lichaamshouding. Een ronde rug en voorover gebogen schouders veroorzaken extra belasting voor je nek. Let dus vooral bij je dagelijkse werkzaamheden eens goed op hoe je zit, staat en je armen gebruikt. Grote kans dat je erachter komt dat je stoel of je bureau niet goed bij je passen, of dat je uit gewoonte voorover gebogen werkt of verkeerd tilt.

De stand van je onderrug en heupen bepaalt ook hoe je je nek houdt. Probeer dus eens uit of je nek en schouders vanzelf ontspannen als je je bekken meer of minder naar voren kantelt dan je gewend bent.  Het heeft veel meer zin om te letten op je hele lichaamshouding en de manier waarop je je bezigheden doet, dan om bijvoorbeeld alleen je schouders te laten zakken als je eraan denkt.

Ik hoor je denken: ‘het is mijn eigen schuld. Ik ben zo’n stresskip, ik vergeet steeds om mijn schouders te laten zakken’.  Het vervelende is dat het meestal niet lukt om op wilskracht je schouders en je nek ontspannen te houden. Ook al vermaan je jezelf honderd keer per dag om je schouders te laten zakken, als je even niet oplet, zitten je schouders weer hoog. Die verkramping van je nekspieren is een automatische reactie. Hoe meer dat je frustreert en hoe harder je ertegen vecht, hoe moeilijker het wordt.

Een effectieve methode om nekpijn te bestrijden

Ben je op zoek naar een manier om je nek en schouders te ontspannen? Denk dan zeker ook aan acupunctuur, een effectieve behandelmethode tegen nekpijn. Met acupunctuur kunnen we de knopen uit je nekspieren halen en je nekwervels weer de ruimte geven. Massage technieken helpen mee om afvalstoffen af te voeren. Zo kan  je nek weer lekker soepel draaien.

Mooie bonus: als je nek goed werkt, voorkom je daarmee ook pijn in je schouders, hoofdpijn en armpijn. De zenuwen die je schouders en armen aansturen, zitten namelijk in het nek gebied. Je nek is de doorgang voor alles wat je hoofd nodig heeft om goed te kunnen functioneren, dus goed voor je nek zorgen is van groot belang.

Natuurlijk zoeken en behandelen we ook de oorzaken voor je nekpijn. We verminderen stress, bestrijden vermoeidheid, verhelpen spijsverteringsproblemen….kortom, we doen er alles aan om je nekpijn te stoppen en je schouders te laten zakken. Helemaal vanzelf. En blijvend. Zodat jij geen last meer hebt van je nek en je ergens anders mee bezig kunt houden.  

Maak direct een afspraak ►

"Ik sta gewoon stijf van de stress.....geen wonder dat mijn nek zoveel pijn doet. Hoe ik het ook probeer, ik krijg het niet voor elkaar om mijn nek en schouders ontspannen te houden".

Praktijk Heuveling - Leemkuilenweg 6b - 7872 PZ Valthe - info@praktijkheuveling.nl - 06-2555 1888

Licentienummer Zhong 181269005491 - Licentienummer RBCZ 509250R - KvK nr 001133293