praktijk heuveling

Protocol Corona virus in de praktijk

Vanaf 11 mei is de praktijk weer geopend. Natuurlijk zijn we daar erg blij mee. Wel is de praktijkvoering aangepast aan de huidige maatschappelijke omstandigheden. Je kunt alleen naar de praktijk komen voor je afspraak als je op alle onderstaande vragen ‘nee’ kunt antwoorden en je  met redelijke zekerheid kunt aannemen dat je gezond bent. Het is belangrijk dat COVID-19 geen kans krijgt zich te verspreiden in of vanuit de praktijk; door veilig en verantwoordelijk samen te werken kan de praktijk open blijven.

  • Ben je besmet met het Corona virus (Covid-19) of zijn er huisgenoten/gezinsleden ziek?
  • Heb je last van verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, benauwdheid of koorts?
  • Ben je korter dan 2 weken geleden ziek geweest of in aanraking geweest met een zieke?
  • Woon je in een verpleeghuis of een instelling?

Is het antwoord op 1 van deze vragen ja, kom dan niet naar de praktijk en verzet je afspraak. Dit kan kostenloos, ook kort voorafgaand aan de sessie. Twijfel je of je kunt komen, bijvoorbeeld doordat je tot een risicogroep voor het krijgen van het Corona virus behoort, of omdat je je ziek voelt, neem dan contact op voor overleg voordat je komt.

In de praktijk is de gang van zaken ook wat anders dan anders, om de eventuele overdracht van het Corona virus via de praktijk zo goed mogelijk te voorkomen. Je begrip en medewerking wordt erg op prijs gesteld.

  • Als het enigszins kan, kom dan zonder anderen naar de praktijk.
  • Het toilet bij de praktijk zo min mogelijk gebruiken, ga liever thuis naar de wc
  • Neem zelf 2 grote handdoeken mee om op te liggen en mee toegedekt te worden op de behandelbank
  • Kom op tijd maar niet te vroeg. Je afspraak staat ruim ingepland zodat je geen anderen hoeft tegen te komen en schoonmaaktaken afgerond kunnen worden voor je komst.  
  • Bij binnenkomst graag je handen desinfecteren met de aanwezige handalcohol; raak met je handen verder zo min mogelijk voorwerpen aan.  

Tussen de afspraken door worden alle oppervlakten waar je mee in aanraking komt, schoongemaakt en gedesinfecteerd. De behandelkamer wordt geventileerd. En natuurlijk zeg ik het je zo snel mogelijk, als ik zelf ziekte verschijnselen zou krijgen.

Tips om je afweer systeem te ondersteunen

Je hoopt dat je het Corona virus niet krijgt. Maar gebeurt het toch, dan moet je vertrouwen op de medische wetenschap én de kracht van je lichaam (met name je immuunsysteem) om de ziekte te overwinnen. Zoek je informatie en tips om je immuniteit op een natuurlijke maner te versterken?  Hieronder vind je vrijblijvende adviezen waarmee je zelf je afweer een handje kunt helpen. Maar acupunctuur en passende supplementen werken meestal krachtiger en gerichter, dus een bezoek aan de praktijk is zeker de moeite waard.

 

 
Alle maatschappelijke veranderingen en de dreiging van ziekte zorgen bij velen voor meer stress dan anders. Wil je zelf iets doen om stress de baas te blijven en (gewrichts)pijn te verminderen, kijk dan even naar onderstaande video.
 

 

 
 
 
 
 
 

 

Praktijk Heuveling - Leemkuilenweg 6b - 7872 PZ Valthe - info AT praktijkheuveling DOT nl - 06-2555 1888